+420 734 442 683 pecosta@pecosta.cz

CPI Hotels je jednou z největších hotelových skupin v České republice. Jejich hotely naleznete v 6 evropských zemích a 16 destinacích. V portfoliu najdete hotely značek Clarion, Quality, Comfort, Mamaison, Courtyard by Marriott, Buddha-Bar, nebo Spa & Kur. Úspěchu pomáhají i nové technologie jako Nákupní portál a AUTSET.

Úspěch v tak velkém měřítku se nedostavil přes noc. Předcházel mu mnohaletý vývoj a nabírání zkušeností.

Z historie CPI Hotels

Společnost pod názvem Fortuna Hotels, a.s. zahájila svou činnost v roce 1993. Během deseti let se podařilo rozšířit portfolio o hotely značky Clarion. Síť čtyřhvězdičkových Clarion hotelů strategicky pokrylo nejvýznamnější krajská města. V roce 2005 doplňuje společnost nabídku o dlouhodobé a cenově dostupné ubytování pod hlavičkou Ubytovny.cz. V roce 2007 se mění název společnosti a 1.3.2007 vzniká CPI Hotels, a.s.

 

O dva roky později přichází na svět unikátní hotelový koncept – luxusní butikový hotel Buddha-Bar Hotel Prague, první představitel nové mezinárodní sítě Buddha-Bar Hotel Collection. Během dalších deseti let se portfolio rozšiřuje o dva lázeňské hotely ve Františkových Lázních, a později o hotely značky Mamaison Hotels & Residences, čímž CPI Hotels vstupuje na evropský trh a stává se jednou z nejsilnějších skupin v tuzemském i evropském měřítku. Expanzi posledních let představuje další růst a rozšíření o hotely značek Comfort, Holiday Inn a Quality Hotels. 

Zaměření na kvalitu služeb a nové technologie

CPI Hotels je silně zaměřená na vysokou kvalitu služeb. I proto vnímá potřebu zavádět do svých provozů nové, efektivní technologie na trhu. CPI Hotels byla díky tomu první hotelová síť, která se rozhodla efektivně řídit nákupy. Již více než 5 let využívá unikátní Nákupní portál, kde nákupčí mají přehled cen od svých dodavatelů na jednom místě a nakupují za ceny z e-aukcí, a vedoucí provozů mají přehled nákupů a mohou tak kvalitně a efektivně své náklady řídit. 

CPI Hotels také byo také mezi prvními, kteří odstartovali využívání revoluční novinky AUTSET. Automatického naskladňování dodacích listů přímo do skladového systému.

CPI Hotels má 40 hotelů po celé Evropě. Jen v České republice máme 24 provozů, z čehož 80 % jsou 5* nebo 4* hotely. Díky automatickému naskladňování (AUTSET) v každém z našich hotelů, každý den, ušetříme svým lidem minimálně hodinu práce. Čas navíc mohou naši manažeři a provozní využít efektivněji.

Zakládáme si na vysoké kvalitě služeb a nové technologie jsou jedna z cest. Právě proto již řadu let využíváme od společnosti PECOSTA, a.s. také Aukční nákupy, kdy 80 % nákupu realizujeme přes jednotný nákupní portál a šetříme tak několik miliónů ročně.“ 

Maroš Šivec

Executive Food & Beverage Director , CPI HOTELS, a.s.

Chcete získat zdarma cenové porovnání a zjistit, zda byste mohli šetřit náklady i Vy? Neváhejte nás kontaktovat.

Alice Mazurková – T: 734 380 547 / E: mazurkova@pecosta.cz

Sledujte nás