+420 734 442 683 pecosta@pecosta.cz

I když se někdy novým technologiím vyhýbáme, jsou aplikace, bez kterých se už neobejdeme. Ať je to Waze či google maps pro řidiče, nebo budík na mobilu, který nemusíme chystat každý den. Stejně funguje i AUTSET. Kdo jednou zkusí, už nechce jinak.

Nakupovat na eshopech už dnes umí i děti na základce a jediné, co nejčastěji nakupujeme do svých domácností v obchodě, jsou potraviny a nápoje. A teď si představte, že přijdete domů z Lidlu, Kauflandu, Billy či Tesca a každý jogurt, minerálku, či pečivo na účtence byste museli ručně přepsat do počítače. Děsivá představa, že?

Jenže právě takto musejí provozní restaurací a hotelů, ale i nákupčí v jiných oborech, stále ručně přepisovat nákupy do skladových systémů. Je to spousta práce, ale nebylo moc možností, jak si ji usnadnit. 

Změnu právě do gastronomie přinesla před dvěma lety společnost PECOSTA, a.s., která spustila revoluční novinku. Službu AUTSET.

Automatické naskladňování položek z dodacích listů přímo do skladového systému, díky usilovné práci menšího týmu lidí v Ostravě, navždy zjednodušilo a zrychlilo nákupy v gastronomii.

„Samozřejmě AUTSET ušetří hodně moc času, protože každou položku na všech dodacích listech jsem musel prakticky přeťukat do počítače a některé dodací listy mají dvacet, třicet položek. Tento systém umožňuje jenom pár kliknutí a máte to hotové, takže to je obrovská úspora času.“

Michal Tůma

Generální manažer, Kolkovna Restaurants, a.s.

Automaticky od 250 dodavatelů pro stovky provozů

Na základě dlouholeté spolupráce se stovkami dodavatelů potravin a nápojů se PECOSTĚ totiž podařilo spojit se na jedné straně s dodavateli a na druhé straně se skladovými systémy klientů, a přes svůj integrační portál nastavit propojení obou cest.

Automaticky je dnes možné naskladňovat už od více než dvěstěpadesáti dodavatelů jako je Kofola, Plzeňský Prazdroj, KBJ, Makro, Bidfood, Alimpex, Madeta nebo Penam, ale také od desítek menších či lokálních firem a výrobců. Skupina dodavatelů, kteří chtějí automatizaci podporovat, i nadále roste.

Stovky hotelů, restaurací, kaváren a pivovarů díky tomu šetří až 2 hodiny denně ve svých provozech. A to je jen za dva roky hromada času, který mohli využít jinak.

Zcela nové možnosti otevírá nová AUTSET APLIKACE

Ta umožňuje propojit i skladové a pokladní systémy, u nichž byla integrace náročnější, nebo se jejich provozovatelé rozhodli jít cestou ještě většího komfortu pro klienty. Aplikace totiž dává navíc přehled dodacích listů, přehledy spárovaných položek na skladové karty, a umožňuje sledovat a kontrolovat další hodnoty nákupů.

Rychlé napojení nových gastronomických systémů se systémem AUTSET prostřednictvím API rozhraní není jediným důvodem vzniku aplikace AUTSET. Klient si díky ní může samostatně nakonfigurovat, jaké dodavatele chce napojit, přidat novou pobočku, upravit osobu zajišťující samotné párování položek se skladovými kartami apod. Klient si tak na pár kliknutí upraví službu dle svých požadavků. “ uvádí Petr Kostelný, CEO PECOSTA. 

„Aplikace AUTSET je napojitelná na jakýkoliv skladový systém, nejen v České republice, nýbrž kdekoliv na světě, „doplňuje Petr Kostelný. „Letošní návštěva na světové výstavě Hospitality Innovation Expo v Londýně potvrdila, že služba, jakou je AUTSET, na světě zcela chybí. Zavazuje nás to k tomu, abychom velmi intenzivně pracovali na co nejširším rozšíření služby. Je přeci zbytečné, aby provozní pracovníci restaurací trávili svůj drahocený čas přepisováním dokumentů, které předtím někdo vytiskl z počítače.“ uzavžel Petr Kostelný. 

Spuštění aplikace předcházel intenzivní pilotní provoz, do kterého se aktivně zapojilo hned několik hotelů. Jedním z nich byl například Hotel Golf Prague.

„V HOTELU GOLF jsme otevření novým technologiím, které zjednodušují a zpříjemňují práci. Ušetřený čas mohou zaměstnanci věnovat péči o naše hosty a přispívat tak k jejich větší spokojenosti. Jelikož provozujeme restauraci a pořádáme konference, naskladňujeme několikrát do týdne nemalé množství potravin. Službu AUTSET – automatické naskladňování jsme začali využívat nedávno a na usnadnění práce jsme si rychle zvykli.“

Mgr. Sylva Čechová

Ředitelka hotelu, Hotel Golf Prague